OS låten 2012

Äntligen får min sömninga barndoms ort lite upprättelse! Hagsätra IP är det nya bandet med de nostaligska personerna och numera duon Niklas och Andreas. Som yngre idrotta de, likt jag på de ordinarie gymnastik lektionerna under högstadiet, på Hagsätra IP. Och köpte in sina saker i Centrum och nu visar det sig att det är dom som gjort OS låten 2012! Woe

Citerad text och bild är hämtad ifrån http://poplight.zitiz.se/blogg
Hagsätra Sport är duon som bildades hösten 2011 när Niklas och Andreas gjorde krogshow tillsammans på Hamburger Börs i Stockholm. Namnet lånade de av en gemensam nämnare från uppväxten – den lokala sportbutiken Hagsätra Sport (finns fortfarande kvar!) där alla hockeyrör, cyklar och fotbollsskor inhandlades. Knappt femhundra meter därifrån låg Hagsätra IP där höjdhoppsribban låg på en och fyrtio och där de riktigt snabba sprang de där sextio metrarna på sex å nio.




Vad har Hagsätra hängts ut sedan dess (tänker främst den senaste trettio åren)? Jo stora rubriker om den ena missären efter den andra olyckan och ungdomsbråk. Men i alllt svarmålat skulle jag vilja påstå att Hagsätra är också en del av en gemenskap. Här samlas många musiker och här har många musiker också växit upp, fått odla sitt musikintresse och utvecklas som individ och människa.

Förorten har idag ett gediget centrum med mat från världens alla hörn och kvar en aktiv ungdomsgård. Det finns aktiviter för gammal som ung och marknader vid varje högtid, svenska som icke och en mångfald av grönområden, djurföreningar och lekparker. Så jag är så glad att Hagsätra fått upprättelse, för det har varit en dålig ort men har blivit en så mycket bättre ort med åren. Och nu ska OS låten släppas med titelen Hagsätra IP. "Den är svår att få ur huvudet" enligt Johnson och Strömstedt. Och tas med ända till London. =)


Idag, Fredagen den 8 juni premiärspelar  gruppen låten på 100-årsfirandet av OS i Stockholm 2012 i Stockholms Stadshus och imorgon är Hagsätra Sport på plats på Stockholms Stadion och den stora Stadionfesten. För sedan ta sig till London och spela den live på plats

Låten hör du här!



Kommentera här: