Herr H uppsnärjd i de blå!

 
Upp i taket Timooo! Utbrast Håkan på albumet "Det är så jag säger det" som gavs ut för en elva år sedan. Efter det  har han gått från stor i götet till folkkär i alla dess möjliga sammanhang. 2012 var lite som en Håkan paus och ryktet att komma tillbaka 2013 började redan för ett år sedan. I dagsläget vet jag att nya skivan  kommer 17 april. Jag är inte lika exalterad som många andra som skriver om  honom är. Det är klart att Håkan inte kommer lägga ned. Som en del trott. De är klart att han fortfarande kommer dra i vänster örsnibb då  han talar känslor i tv, gestikulera och skriva musik i luften då tonerna från hans band Augustifamiljen kommer ljuda bakom hans  rygg live på scen och det är givet att skivan blir släppt på våren. Inga konstigheter eller orosmoln från min sida Tråkigt bara att turnén är kort, den är på samma gamla platser likt andra år och just där kan de ibland stå still. Utöver att han jämt hamnar i Göteborg, för de är där om något man ska uppleva han live. Vilket jag gjort fem gånger, om jag inte minns fel...
 
De skivor Håkan gjort på våren har alltid haft en större genomslagskraft. Kanske för  han under sommarturnérna lyckas förmedela  musiken och känslorna i ett bredare sammanhang. I en folkkär pubilk, bland skrikande fans som stått där oavsettt timmars väntan eller dagars längtan, nya som gamla och unga som äldre. Håkan är helt enkelt tillbaka och det känns tryggt. Håkan är våren, låten "Aprilhimlen" känns lika given som då den kom för nio år sedan, han är ett koncept som håller, han har bytt stilar med alltid varit medveten, han har alltid lekt sig fram och jag blir alltid lika förvånad hur han lyckas snickra ihop album som man tillslut gillar om man så inte gillar den med en gång. Hur han poppar upp likt skogens guld om sensommaren och försvinner sakta då snön lagt sig.
 
Och årets stil på Håkan känns äntligen som han hittat sig själv, undra om även de upplevs i musiken? Detta år, detta musikaliska år, känns givet med alla releaser och detta är bara början! Woe, och för er som missat så har Timo släppt skiva senast hösten 2012 och tidigare spelat i Håkans band och varit en trogen vapendragare, därav ovanämnda (första stycket) citatet du hör i låten "Kom igen Lena!"

Studskittlande glad

 
Den här veckan har varit fartfylld! Social varenda dag i en mängd olika sammanhang, vilket jag bara så trivs med! Även om de tar på krafterna och energierna har egentligen velat vila någon av veckans alla dagar. Men mitt älskade Söder väntar inte och i tisdags hittade jag äntligen ett fransband att köpa till min lampskärm! Riktigt nöjd. Måtta lite fel å liten glipa kom till, men är de homemade så är det! Sedan fynda jag ett midjeband med prickig rosett och så fick jag en fix idé att måla om min gamla trista vita byrå, med svart/vitt/rutigt mönster på kortsidorna av den, de blev inte korrekt, det blev lite kladdigt, men fan vad imponerad jag var över min insats å mitt lilla lilla tålamod!
 
Första bilden ni ser är P3 GULD 2013 som visas imorgon 19 Januari kl 21:00 i Svt. Som jag längtar! laddat upp program om vilka som är nominerade, lyssnat hela förra året och har mina favoriter och icke, och så kan jag inte låta bli att gilla deras fina logga, Åh! Så de blir jag, två vänner, en bit chokla och en massa P3 Guld imorgonkväll.
 

Sedan så idag! Hände äntligen de jag bestämde mig för i Augusti förra året. Jag har börjat på ming tatuering! Här ovan ser ni skissen. Den är så mycket finare i verkligheten med skuggor, färg, skarpa konturer och små vackra linjer. Eller som att Alvin är svart! Vilket han är i verkligheten, här ser han mest ut som ett nakenmarsvin tycker jag :P Att göra kontuerer på salladsbladen satte sina spår. Och detta var sittning ett a lá 3 timmar. Sedan kommer de bli en till för färgläggning! Aldrig blir man klar med salladen Hihi Kim Engström på studion Speakeasy Parlour Tattoo ska ha en eloge för sin kreativa ådra, sprudlande skratt och shyssta kommenterar som "Så tar vi mördarnålen, de blir de sista för idag" Kändes ju tryggt! Haha, men det sluta väl, även om de var bland den värsta tatuerings smärtan jag upplevt och då har jag ändå tolv andra tatueringar sedan tidigare ... Oj Oj Kroppen förvånar en ibland minsann.
 
Nu är det dags för mig att runda av denna kväll. Många händelser denna vecka, många fina nya minnen och stora tankar om framtiden. Jag går runt i cirklar, jag trivs i falsk trygghet och jag kommer inget vart med mina dåliga mönster, de ska de bli ordning på! Mera måla, mera social och ökad medvetenhet, sedan så lär jag vara på banan igen, så länge jag ger det tid, helt enkelt.
 
GodNatt (01:30)

Vår inspration!

 
Än har de bara gått sexton dagar på detta år.
Detta fina år. Tror de inte kunnat bli bättre. Med tanke på allt fantastiskt som redan hänt och allt fint jag ser framemot att hända. Jag längtar till våren! idag köpte jag hem krispiga tulipaner, i förra veckan hängde jag upp tygblommor runt spegeln, ljusa textilier och längtade till våren! Jag måla om möbler, köpte tyg i pastellfärger och sydde mig en lampskärm samt måla upp en gammal ram. Den ramen fick bli en griffeltavla och till de köpte jag  griffeltavle kritor i pastell! Aaa, blivit en riktig pastell lover! och inte konstigt med tanke på allt sött, fint och oskuldsfullt man ser på stan, här kommer mina favoriter.
 


 
 
 
 
 

Liknande inlägg