Välkommen hem Alice!Gullan somnade in i måndags och idag tog jag hem en ny tjej till Albin.

En snart ettårig tös med namn Alice. Fick reda på att hon föddes 30 aug. 2009 och hon är lite tam. Hon kommer från ett hem varav förra ägaren fick allergi. Så då togs hon hem till oss istället! Jag köpte henne på morgonen och det var lite dis i luften. Så jag lade lådan i en öppen väska och bar henne i famnen. Klev på bussen, guppen var ingen höjdare för Alice, högtalarrösten gillade hon inte heller, men annars så var hon mest nyfiken under den korta resan. Genom lufthållen stack ibland hennes näbb upp och ibland det ena ögat. Jag talade lungt till henne, gjorde pussljud och märkte att hon skuttade mindre omkring. Hon visade helt enkelt att hon var trygg med mig. Det känndes så fint.

Väl hemma;
Jag hann knappt öppna lådan så var hon inne i buren.

Hon tittade storögt omkring sig, smakade lite på galleret, gnuggade näbben mot pinnen, putsade sin fjäderdräkt och stirrade på Albin. Han titta tillbaka och började putsa sin fjäderdräkt. Alice utforskar buren rätt snabbt genom att börja gunga, leka med andra leksaker och vända huvudet å nästan alla håll å kanter. Hon ser ut att må toppen!

Albin sitter, efter tio minuter drygt, fortfarande kvar och tittar på henne. Någon halvtimma senare närmar hon sig honom, han går försiktigt fram, de nosar på varandra o gnuggar näbb. Han sätter sin gräns då hon vill dricka vatten ur "hans" vattenrör. Men efterstund så vågar hon sig fram och får dricka vatten för Albin.Alice kollar nyfiket omkring sig. Hon tittar åt alla håll, hoppar från pinne till pinne,
gnuggar näbben mot Albin och ser in mot kameran, en riktig krutgumma minsann
!


Dags att kika både upp och ned!Alice älskar och leka! Här provar hon på gungan och Albin hänger inte riktigt med i alla svängar hon tar.

Själv blir hon en suddig fläck för kameran eftersom hennes hastighet är så kvick.

Albin är inte längre ensam och han ser ut att trivas med henne. Hon har ett gällt skrik och gillar allt som rör sig, prasslar och uppmärksamhet är
bland det bästa hon vet ser det ut som.