Året som snart är slut


Det är dags för att summera! Har gjort denna lista 29 dec. i tre år nu. 2011 2009  Men hade tydligen missat den 2008 och 2010. Fy och skam. Här kommer min årskrönika, här kommer min lista på de som varit, på de som är och på det jag vuxit av.
 
Om hur nyåret mitt kommer bli hos en kompis brosars fästmös kompis kompis! Vilket passar bra eftersom 2012 redan var ett rörigt år blandat av motgång och framgång. De har varit svårt, invecklat och kantats av murar jag lärt mig hoppa över. Så här sitter jag tre dagar innan och längtar in de nya året. Ser på hur detta varit och hur jag bara nu vill ha en markerande nystart som både innebär för mig personligen men också för resten av samhället. Eftersom nystarten jag påbörja i Maj har jag både hållit och spräckt totalt.... Välkomna till listan:


Året som snart är slut...


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

-Jag tillät mig själv avsluta långa relationer och påbörja nya. Jag lät mig gråta över den sorg jag känt så länge och den nya sorg tillkommit. Jag har sett artister live jag trodde jag aldrig skulle få uppleva se live. Såsom Europé och Bob Hund. Har även  fortsatt med poesin i mitt liv och utvecklat den. Har i år varit föreläsare och blivit medlem som sekreterare i Ordanvind. Vilket känns som ett ära!

 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag minns inte om jag hade några förra året :P

 3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, eller jag tror de kom förra året? Ujuj, det kryllar av de små i mitt liv nu att de är svårt och hålla koll på hur många månader/år de faktiskt är. Fast min systerson är 1 år och fyra månader vid det här laget, det har jag minsann koll på!

 4. Dog någon som stod dig nära? Ja, min älskade Elvis valde att somna in. Och så personer som inte stod mig nära men som har påverkat mig och det känns så onödigt då de var unga och borde inte behöva ryckas undan. Jag har försökt bearbeta, inse och leva på de fina minnena istället. Men arg på samhället är jag än och hur de tar de ungas liv.


 

 5.Vilka länder besökte du? Inget mer än mitt egna.

 6. Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013? Det här med och prioritera mig själv.  Se till att få det bästa och växa bland bra människor. Vara mer lyhörd över det som kan leda till flera bättringar. Jag vill också känna mer mod.  Kommit en bra bit på väggen men jag måste bli modigare för de jag känner starkt för men kan behöva ställa mot väggen ibland. Jag saknar även att jag detta år släppte kontroll över mitt egna liv och körde bara på utan att tänka. Det blir så många spillror att plocka upp och efterarbete att jag måste lära mig att inte göra mera så.

 7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? 27 Maj då Looren vann ESC och jag satt med Ango och skrek lyckorop! Kolinborg den 19 maj såg jag än en gång Henric De La Cour och en massa fler band jag tidigare inte upptäckt så som Exploding Boy. Under samma spelning var Jon i publiken. Han är keybordist i bandet Melody Club. Jag erkände ALLT jag tycker om MC och han som musiker. Sluta med att han blev så rörd och kom i tårar. Så fint! Kommer minnas hela April. Min födelsedag och hur jag bröt totalt ett förhållande som pågått i fyra år. Hur jag lämna Gbg och kom inte dit något mer detta år. 1 & 2 Juni hade Huddinge festival. Där jag fick se Crashdiet (än en gång) Har följt bandet sedan många år nu och hade denna kväll inte träffat de på över ett år. Så kom jag dit och så fort Martin och Peter såg mig skratta de till. Peter sa att mig kommer han inte glömma och den glöd jag för Crashdiet. Jag blev varm i hela kroppen och konserten i sig var helt fantastisk. Jag såg även andra många band och dessa två dagar blev så … Kan inte förklara det mer kort än att det forma mig. Det forma det där nya livet jag valde skapa i maj. Takida lyssna jag mycket på då och denna kväll fick jag se de live. Jag blev mäktigt imponerad över hur de var live.

 

Åh! Kul var det att den officela OS låten var bandet från orten man vuxit upp med. 21 Juli hade Popagande en försmak och gratis mini festival på Djurgården. Vilken mysig kväll! Jag och Helena åkte dig, skåla i körsbärsvin, blev yra av sol och jag hälsa på en mops utöver att vara glad för live musik och vänskap. 25 Juli var det dags för se Erik Hassle live. Jag grät så jag skakade över hans konsert. Efteråt träffa jag honom, berätta vad hans musik betytt och att ja t.o.m tatuerat in en textrad han skrivit. Där i Juli träffade jag även en ny kärlek som växte sig stor och stark. Sedan åkte han till Paris i över en månad och jag fick uppleva att vara nykär i någon som bodde långt borta. Det var skräckblandad förtjusning. Men de gick! De gick över förväntan eftersom vi fortsatte dejta och är idag ett par. Mmm! 4 Augusti släppte bandet Paris en debut EP efter 10 år live på scen. Det var mysigt att besöka spelplatsen Lasse i Parken och dansa till gamla Paris låtar, krama om bandmedlemmarna som bjöd på gratis tröja, dricka och väska och tacka mig för jag än idag är ett sånt hängivet fan. Sicken ära! 8 Augusti såg jag Marit Bergman live, det var en fin kväll! Regn i luften men stod under tak på dansbanan på Gröna Lund och fick uppleva gammal som ny musik. Marit gav mig ett armband och det var en sådan fin och nostalgisk kväll. 18 Augusti  somnade min älskade Elvis in blott fem år gammal. Ett älskat marsvin som gett mig glädje sedan han kom hem till mig. Du kommer alltid ha en särskild plats i mitt hjärta, lilla pälsboll! Att ge dig en begravning var det minsta jag kunnat  gjort i efterhand.  Jag blev dock lite gladare då ett nytt spralligt marsvin på fyra månader kom hem två dagar senare 20 augusti. Välkommen Emil! Min fina snöboll.  19 september firade Melody Club 10 år på scen och jag var givetvis med på deras Releasefest. Det blev mingel med de, dansa till och filma deras spelning. En härlig kväll att få dela med bandet, fansen och alla minnen man skapat därtil. Mina virkade MC dockor blev omtalde både i radio och väl på plats. Härligt.

 

Många konsertminnen har det blivit men har också, så som den 19 November, upplevt sorg då en kär vän lämnade mig och jag hamna i sitsen att sörja en levande person. Jag har fått uppleva mycket sådant i detta år. Har inga specifika datum i huvudet men hur det är att lämna och bli lämnad. Hur det är ofrivlligt att gå vidare i något man trodde skulle hålla. Hur man formas som person och växer för varje dag som går. Mitt i allt detta så har jag haft mina konsettminnen att vila tillbaka på. Så väl tillbaka I november den 11:e bjöjd jag med min nya kärlek på Markus Krunegård konsert. Blev glad över att hon uppskatta den mer än väntat. Själv blev jag helt Markus frälst och bara gillar hans låttexter mer och mer. En helg senare, den  18:onde fick jag uppleva se The Used live med min nya kärlek! Åh. Han bjöd tillbaka på en konsert som var obeskrivlig. Det gav mig mer på  sikt än vad jag insåg just då. The Used var bandet jag lyssna på då han rest iväg till Parsi, The Used blev bandet som höll mina känslor i skikt både då och när vi senare kom hem. Skulle forma något som förhoppnings vis skulle gå att bygga på.Vilket idag har vuxit sig starkare och starkare.8. Vad var din största framgång 2012?
Att falla för att resa sig upp. Att inte se själv som ett offer utan att de andra är det som förlorar inte jag. Största framgången är också att minnas de roliga minnena, de småsaker som blivit storsaker. Hur man gått fattig i månader men kunnat leva på en god utekväll med vännerna, sett en obeskrivlig live konsert (Som se The View live, som jag missa skriva upp ovan eller den spelning med Peter Morén, den med Timo och då Maja i The Sounds låg på min axel och sjöng mot mitt öra)  eller gjort sina husdjur och älskade pälsbollar mättade i magen.

9. Största misstaget? Att inte vara mer försiktig. Älskat ovillkorslöst och tagit på mig stor skuld som inte varit min. Trott att allt kretsar kring mig och allt hänger på mig. Största misstaget att inte bearbeta och låta det gå ut över min hälsa.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Sjuk! Till följd av depressioner har jag både varit på sjukhuset blivit en självrisk och skadat mig mentalt bara mer och mer för jag  tar på mig så mycket ansvar här i livet som inte är bra för mig. Det börjar nu få en rätsida på allt men det är också svårt att ta lärdom av ett beteende som man under året fått reda på att de är kroniska och inte fungerade för att bota utan mer att dämpa och underlätta för den enskilde individen.

                         Konsertbiljetten till Bob Hund vart ett bra köpt likt biljetten för Cirkus Miramar live11.Bästa köpet?
Oj, vad av allt var bäst? Har handlat så mycket bäst att ja knappt kommer ihåg. Men tror det landar på konsertbiljetter, klänningar för under hundra lappen och loppis fynd.

12. Vad spenderade du mest pengar på? Skivor, inrednings saker och konserter.

 13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Nyfunnna vänner. Tack Peter och Peter, Erik, Erika och fler därtill för ni ryckte upp mig detta år! För jag fick gråta mot er axel, lära se mig själv i nya perspektiv, er  tro på mig och den tro jag har på er. Sedan gjorde en ny kärlek mig riktigt glad. Jag inte trodde först på men så visade de sig att varken kroppen eller huvudet ville skjuta undan mina känslor.  Så lärde känna denna person. Berätta de bra sidorna av mig, betedde mig på en enkelt sätt som jag inte någonsin haft trygghet i att bete mig som tidigare men som i år bara blev så lätt.14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012?
HDLC - Dracula.( Do you now the way home? Sjunger han upprepande ganger och det är många ganger detta år jag undrat om jag verkligen vet min väg hem?) Hardcore Superstar – Run to your mama ( Lyssna mycket på den då jag blev svårt sjuk samtidigt som min familj var bortrest och mitt älskade husdjur dog.  Låten tog all motgång och jag tog vara på mig själv att bli frisk. ) Melody Club - Paralyzed. (För att Melody Club kom tillbaka. De gör de alltid vart annat år men det tog tid detta år. Jag börja fundera om de hunnit göra någon låt och POFFS så damo denna ner. Karusellen var i gång. De var plötsligt på radio, i intervjuer och skapa sedan deras tio års jubileum som jag givetvis var medbjuden på. Åh!) Fun – When we where young (Hur jag satt och sjöng den för Ango I parken och hur den senare blev vår låt) och Looren´s Europhia (som hjälpt mig i många neråt spiraler)

 15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och. Jag har länge tyckt Ledsnare men läst genom förra året och insett att det varit rätt lika. Jag har främst i år sökt efter det som gjort mig glad. Jag har prioriterat det större och velat ha det till mig för det gynnar mig. Något jag inte insåg förra året. Så det är nog största skillnaden.

 17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ältat och varit orolig för att släppa kontrollen. När jag väl släppte kontrollen så blev det ju kaos av hela min tillvaro. Att jag inte lärt mig göra det litegrann i rätt sammanhang. Hoppas jag lär mig nästa år.

 16. Vad önskar du att du gjort mer? Inte mycket faktiskt. Jag har gjort så mycket för mig själv och andra detta år att jag känner mig färdig nu. Ge mig ett nytt år så ska jag sparka igång en självkänsla, en självtillit och ett självförtroende. Förhoppningsvis ett glädjande jobb och ny fräsch lägenhet att skapa en ny tillvaro i. Så kommer det bli bra.

 18. Hur tillbringar du julen/nyåret?
Julen vart hos min syster och hennes familj i år. En mycket fin afton för oss alla. Många skratt, god mat och härlig gemenskap. Paketen var överallt under grannen och den nya familjemedlemmen på ett år fick flest. Som de ska vara, tyckte vi alla.
Nyåret är inte firat än. Men som det ser ut nu blir det hemma och god frukost. Åka över till min faster och hennes familj på nyårslunch. Åka hem och förbereda middag för mig och vännen för sedan ta oss vid åtta på kvällen till Skanstull och fira in tolvslaget hos en kompis brosars fästmös kompis kompis, som det ser ut nu. Klänningen är inköpt och det känns riktigt fint inom mig att avsluta detta år på det sättet.

19. Blev du kär i år? Ja i allt möjligt! Kunde bli kär i alla från människor, till par till enskidla prylar och tv-program. Men den där kärleken jag kände i maj i år har jag än i dag vid min sida. Jag som inte skulle bli kär och än mindre ha ett förhållande. Men vips! Det ville visa sig annorlunda minsann.20. Favoritprogram på TV
? Inredningsprogram, julkalendern ”Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst”, Allt för Sverige, Så mycket Bättre (Där bl.a. Maja i The Sounds var med och vilken  härlig programidé att få henne folkkär! Hihi), Dom kallar oss Artister/Skådisar, Tv seriern Gengångare och  "Musikhjälpen 2012" sedan så finns det fler program detta år men dessa är de som jag minst allra mest och som allra bäst.

 21. Bästa boken du läste i år? Jag har inte läst en hel bok detta år. Likt det brukar stå på denna punkt. Men fått bok i julklapp och har köpt till mig en del under året så ska försöka iaf titta bilderna framöver.

 22. Något du önskade dig men inte fick? Nej, för det köpte jag själv eller så kom det bara det till mig av slump, ödet eller något åt det hållet.

23. Vad gjorde du på din födelsedag 2012? Det undrar jag också! Haha I slutet av mars hade jag vänner över på temat svart/vitt. De kom mer folk än väntat, alla hade klädkoden och paket till mig. Anton kom med en blomsterbukett med mina  favorit blommor i och det gjorde mig glad! Sedan blev jag firad på min riktiga födelsedag av min familj, av familjen i Gbg längre fram i  April och det kändes lite som min födelsedag var i slutet av mars till slutet av april detta år.

 

 24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Oj! Ja, såklart. Jag kan fortfarande inte förstå hur sorg ska lära mig livet. Jag har lång väg kvar att jobba med mig själv och detta år hade nog blivit bättre om jag bara så tillät mig själv till det. Så ska se till att tänka på de 2013, att hinder är till för att hoppa över, att falla är för att lära sig resa sig upp och fokus på framrutan och ignorera backspeglarna ett tag framöver.

25. Hur skulle du beskriva din stil år 2012? En blandning av att hitta sig själv till att försöka passa in.

 

★¨`•♫

 

 

 

 

26. Vad fick dig att må bra? Livekonserter. Upptäcka nya artister och se gamla artister komma åter. Som jag sa till Moneybrother ”Kul att du kommit tillbaka” och han svara ”Kul att du är kvar” Det har fått mig att må bra. Att växa med nya människor som sedan blivit vänner. Att få bättre relationer till allt möjligt, personer, syskon, artister till att förstå mina djur bättre. Så har jag mått bra att ha rutiner, planering och framförhållning.  Kunna möta människor och visa att jag tror på de. Få respons tillbaka att genom att jag trodde på de kommer de fortsätta gå vidare med sina liv. Åh

 

27. Vilken kändis var du mest sugen på?
 Ryan Roxie och  många andra  jag ville se live. Den som gjorde mig sömlös i nätterna långa innan spelningen drog igång var Crashdiet. Festival i två dagar och knappt en veckas sömn på det blev ett härligt kaos. Men också två verkligen minnesvärda kvällar. Samma sak då jag skulle se Melody Club, HDLC och Marit Bergman, Erik Hassle … hmm, var nog de flesta när jag tänker till :P

 28. Vem saknade du? Sakna de jag ofrivilligt valde bort i början av året. Sakna de som tidigare rykts ifrån mig och saknaden har jag idag formats av något helt otroligt mycket.

29. De bästa nya människorna du träffade? Helena. Vi möttes under en HDLC konsert i början av detta år på Debaser. Sedan har vi varit oskiljdaktiga och setts otroligt mycket. De har verkligen livat upp mig, satt min tillvaro på spel och varit en god sak i sig.  Ett livande ge och tagande! Sedan så två poeter, Peter och Erik. De är verkligen kul att umgås med människor som har ett stort arrangemang för att skriva och leverera.  Vi har bytt många erfarenheter och samtalsämnen.  Många skratt på Bara Vi kvällarna minsann! Sedan har jag träffat Madeline. Vi börja som arbetskamrater i höstas och har sedan dess haft många skratt, livliga diskussioner och en rad olika upptåg där vi förstår hur lika vi faktiskt är. På både gott & ont. Sist men inte minst har jag precis, sedan en månad tillbaka, blivit vän med min granne Peter. En mycket fin person, lugn och sansad, någon som verkligen får ner mig på jorden och kan diskutera de tunga ämnen till allt man upplever som synsk, äntligen! Jag slipper bli kallad flumtomte och får äntligen den respons så jag så länge velat få och kunna ge. 30. & det sista du sent kommer att glömma?
De dagar jag har släppt på allt, gått på impulsfall och insett hur jävla bra midsommar vart av de, Huddingefestivalen och inför Popaganda på Djurgården! Samt alla Bara Vi kvällar och poesi framträdanden

Gott nytt och god fortsättning!