Året som snart är slut...

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Skippade att gå på festival och gick bara på utomhuskonserter lite då och då och lite här och var. Det gick det med, det var jättekul =) sen gick jag Pridetåg, uj så roligt det var och så stolt jag känd mig.

2. Höll du några av dina nyårslöften? Ja, se MC mer än 5 gånger, o det lyckades jag med.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, Hanna och Emil fick sig en liten Arvid.


Jag i grönt hår på min födelsedag...

4. Dog någon som stod dig nära?  Nej, men försvann gjorde människor och det fick mig att inse (igen) att livet är ibland kort och skört och att man borde uppskatta varenda dag man får av livet, vare sig det blir en bra dag eller inte, huvudsaken är att man känner att man är vid liv och mår bra med det.

5.Vilka länder besökte du? Inget mer än mitt egna.

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010? Sundare livsstil, ska försöka styra upp det bäst det går och gärna ett jobb som jag orkar stå ut med.


Jag och Martin på gotland (och då hade jag svart hår!) vår riktiga semester.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Men jag kan inte minnas siffror :P men jag minns dagar som Melody Club i Parken i gbg, Herr H på Liseberg, midsommaraftonen som var iskall men lyckad inomhus ändå, då jag och martin äntligen fick vårat första handskontrakt, min födelsedag då jag bodde i gbg och Martin överraskade mig, mycket Göteborg kommer jag minnas men klart sthlm har gett mig grejor med. Som när brandalarmet gick på Berns (men det var lungt), min praktik på Ridå och så då lgh:n...

och för allt i världen minns jag Anna! då vi var på Gotland jag o Martin och hade vår första ritkigta semester ihop. O då Anna var med oss i Uppsala på en MC spelning i konsert&kongresshuset samt hennes pojke. Jag kommer minnas MC det här året och gbg & Parkteatern i Vitabergsparken, det blev Rikard Woolf, Emil Jensen, Bob Hansson och Salong Giraff, hemskt roligt! på Emils framträdande regnade det något fruktansvärt, bara sommarkläder och en snuva som satt i en vecka därefter.

8. Vad var din största framgång 2009? Jag lyckades finna en praktikplats som fungerade för mig, som utvecklade mig och jag lärde mig hur mycket som helst att få spendera min höst/vinter på tidningen Ridå.

9. Största misstaget? Kan faktiskt inte komma på något. Fanns stunder då jag undrade vad jag höll på med men det har aldrig blivit stora konsekvenser av något.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej, tack gode ngn för det! Äntligen, säger jag.

11.Bästa köpet? allt möjligt! det senaste bdboxen - vilken kärlek!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Skivor, skor, kläder och konserter

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Aaa, tiden i gbg, då jag fick ta vara på bara göra vad tusan jag ville.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? "Eighteen" (MC), "Give me that slow knowing smile" (Lisa Ekdahl),  "Sen en tid tillbaka" (Melissa Horn) m.fl! lättare och komma på då man hör dem.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare, vilket jag inte trodde då ojämna årsnummer brukar vara ledsnare år...men visst, haft mina långa neråt perioder, men inte alls på så vis jag är van vid, vilket glädjer mig mycket.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Stressat! tusan vad det bara förstör.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Lagt tid på jobbsök, lagt tid på hitta mig själv och tagit tag i saker med en gång. Det är dumt att vänta.

18. Hur tillbringar du julen/nyåret? Med mina päron och Martin på julen, hos oss båda. Till nyåret kommer min faster och hennes man, mina föräldrar, martins föräldrar och äta nyårslunch ihop, på kvällen blir det fira med Martins familj på Skansen i sthlm.

19. Blev du kär i år? Ja ännu mer då jag firade 2års dag med min fästman!20. Favoritprogram på TV? Inredningsprogram i det stora hela, julkalendern, Robins, "Musikhjälpen 2009" m.fl.

21. Bästa boken du läste i år?
"Innan jag dör" Jag har aldrig läst klart en bok på så kort tid (lite mindre än två dagar)

22. Något du önskade dig men inte fick? Har inte fått julklappar än :P men det jag verklige ville ha köpte jag till mig själv, bdboxen, badkudde och fotmassage. Så besviken blir jag inte iår.


Tårta fick jag på min födelsedag - mums! Hembakad och allt.

23. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Firades i gbg! I martins familj. Morgonen började med sång från martin mamma som bjöd på frukostbricka, flagga och paket. Dagen fortsatte på tidningen Groove som bjöd mig på halvdag och  ringde telefonen...Martin var inte i sthlm! han hade åkt hela vägen till mig i gbg <3 och gav mig boken "Håkan Hellströms tidningurklipp" och bjöd på fika. En fin, väldigt ovanlig varm vår dag med krokusar i parken och grönska.

24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? mm, stressa mindre och nojja mig mindre över många saker.

25. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Mixad. Jag klär mig efter vad jag känner mig. Mycket svart eller mycket färg, många detaljer såsom örhängen/strumpbyxor/väskor. Så stilen 09 blev som jag brukar se ut, men mer utveckald och mer jag.

26. Vad fick dig att må bra? Gbgtiden, livekonserter, Martin, egen lägenhet, praktikplats och ständiga tågresor.


Egen lya! Här synes vårt kök.

27. Vilken kändis var du mest sugen på? Eh?!

28. Vem saknade du? Anna, fast jag såg henne många gånger detta år, så kunde jag inte låta bli att vilja se henne igen.


ANNA! Finns det en bättre vän på denna jord? Knappast! inte detta år - hon kammar hem den vinsten, grattis.


29. De bästa nya människorna du träffade? MC! kanske låter tjatigt. Men detta år fick vi en himla fin relation mellan oss. Det var som på nytt. Andra människor var folk som kom och gick och så de på min praktikplats.

30. & det sista du sent kommer att glömma? Då Headbang fick sin syster Duckystar! de matchar så fint ihop.


Headbang till höger och Duckystar till vänster i deras fina rockoutfits! =)

Stor själ i liten kropp

Hon är tidlöst vacker, i sitt sätt att röra sig, i sin röst och hennes händer är vackra då dem rör sig i scenljuset. Lisa Ekdahl äntrade Cirkus ikväll och jag var så glad att äntligen få vara där. "Nu avslutar vi vår långa turné och jag är så tacksam över att få vara här med er ikväll...det betyder jättemycket för mig...att nu är vi här och nu är vi hemma...hemma i Stockholm" hon log sitt största leende och väntade in musiken, tonerna dansade i takt med hennes fingrar vandrade på strängarna. Hennes gitarr är specialbyggd för hennes nätta kropp och jag tänkte på hur lik hon var Edith Piaf och hur tiden stod stilla på Cirkus. Folk klappade i takt, stampad i golvet och skrek att de älskar henne. Hon sa flertal gånger hur tacksam hon var att få vara där. Jag gillar hennes nya låt "Give me that slow knowing smile" och den sjöng hon tillsammans med fantastiska musiker varav en kallades för blomman och såg ut att vara tagen från en annan tid, precis som Lisa själv.
Mitt i så sa Lisa "Nu får ni önska er en låt." Alla skrek i kör och Lisa valde den hon hörde bäst, minns tyvärr inte vilken den blev, men vackert blev det. Efter den sa hon "Och nu är det dags för mig att önska." Hon slöt sina ögon, knäppte sina fingrar, tittade upp och fingrarna släppte "då önskar jag mig en gäst." Folk skrattade till. "Mina vänner, Carl Johan Wallgren" Upp på scen kommer han, med hälsningen Handen vid pannan i röd kostym och konfetti i fickorna som han sedan kastar över sig själv och ler. Tillsammans sjöng de "Du var inte där för mig." och det gjorde dem väldigt bra och jag önskade att han kunde komma åter på scen då han lämnade den, men så blev det inte.

Då jag fallit tror jag inte du såg
Hur förkrossad jag var där jag låg
Kanske har jag fel, men jag tyckte att du log
Och jag tänkte: om jag dör blir det för detta leende jag dog


Scenrummet var  blått, väldigt enkelt och avskalat, tre stolar, tre gitarrer, en bas, ett trumsett, en orgel, ett piano, en trumpet och så alla musiker vid alla instrument och så rösten, den späda lilla rösten som gör att man kan inte förstå hur en stor själ kan bo i en sådan liten kropp. Lisas kläder var svarta. En klänning nästan ända ned till fötterna, lite genomskinlig vid de korta ärmarna och ett långt halsband i glada färger som dinglade fram och tillbaka i takt med hennes sång och rörelser. Skorna  var lika svarta i läder och musikerna fint uppklädda i kavaj, kravatt eller så skjorta. Inte enbart givetvis, men deras utstickande detaljer var dem nämnda.

Lisa Ekdahl


Av tio möjliga färgglada ballonger får Lisa elva stycken, ja! det är sant. Så sant som det är skrivet, hon trollbinder en och jag gillar att hon fortfarande är så anonym, fast åren har gått.

Kvällen gick fort, nästan lite för fort, min pappa var med. Ja, jag vet, många i min ålder säger mer sin far än sin pappa. Men min pappa blir inget annat än en pappa. Så är det bara och jag är glad att han var med. Han uppskattade konserten lika mycket som mig. Påvägen hem skippade vi bussen och han visade mig vägen mot Karlaplan istället för att ta sig till t-centralen igen. Den vägen var bra mycket smidigare och så slapp man bli vinpinad i ansiktet. Värre var det då vi tagit oss hem och klev av stationen och upptäckte att resten av hemvägen fick bli i snöstorm. Jag såg knappt något, det var vitt överallt och då kände man sig väldigt väldigt liten. Jag mot världen på något sätt och det  var så vackert och så enkelt, som att inget annat, än ta sig hem, fanns i tankarna.

Fyra bra låtar ikväll:
Give me that slow knowing smile
One Life
I dont mind
Du var inte där för mig / duett med Carl Johan Wallgren

Musikhjälpen&MelodyClub


Ametist, "Timbaktu" och Frank leder Musikhjälpen i Göteborg, kom ihåg att hjälpa dem!

5 kr räddar 1 barn, tänk så mycket du kan göra för världen och minska spridningen av Malaria. Jag tycker så mycket om Musikhjälpen. De gör så sjukt roliga grejor, säger så himla bra saker och liveframträdanden sätter krydda på tillvaron. Kul  var det när Timo kom in i glasburen och tävlade med Malmö och Stockholm, att samla in mest pengar på en timme. Timo och gbg vann! med närmare 3000 kr. Jag blev så glad, gbg är kärlek för mig.musikhjalpen.jpg
Kristofer Östergren med magisk mikrofon.

Imorse vaknade jag runt klockan sex allt för inte missa Melody Club men också för att lyssna på programledarna. Runt klockan åtta kom MC och soundchekade och gjorde sitt framträdande, helt jättemysigt var det! kul att höra den nya låten live. Se Jons nya frisyr det var bland det bästa jag sett på honom och då har jag sett en del frisyrer under årens lopp. Stoffe såg ut som en 70tals junkie med sin mustach, han borde inte ha den. Men så har jag sett hans studioskägg och jämnfört med det så är det ingenting. Haha, uj vad Stoffe kan odla skägg. Undrar bara hur hans mustach kan ha samma färg då han färgar håret? Vet ju om att han är blond egentligen...Inte var det svårt heller att gå upp klockan sex, hade lagt mig tidigt kvällen innan och det var så skönt att vakna utvilad. Det har inte hänt på väldigt länge, två eller kanske tre månader sådär, att jag blev helt förvånad.


Melody Club.

Undertiden jag lyssnade på musikhjälpen och väntade på MCs spelning så unnade jag mig en riktig stor och god frukost, en sådan har jag heller inte fått på mycket länge. Gott blev det. Så var det dags för spelningen, av tio julklappar får den 7. Eftersom Vart var Andy? och så var det akustikst. Det är jättemysigt och de kan sin sak, men det gör mer då man hör dem live med alla sina instrument och grejor. Kul var det att se deras nya låt "I dont belive in angels" live. Då kröp julstämmningen på, vintern utanför fönstret kröp närmare och jag kände mig så lyckligt lottad att vara frisk denna vinter.


Lisa Ekdahl.

Ikväll ska jag se Lisa Ekdahl live på Cirkus. Det har jag sett framemot länge och mysigt kommer det bli. Hoppas mina platser är bra, har inte riktigt hajat vart jag kommer sitta...bara jag slipper pelarna, det är knasigaste med Cirukus att de ska ständigt vara i vägen.

Så krama om era nära och kära, ta hand om varandra och störs inte av kylan, klä dig varmt och ut och åk i pulkbackarna. För nu är vintern här, på riktigt!=)