Sixten & Blixten välkommen hem!

Så kom den här våren med ilfart. Jag hinner inte skriva, reflektera utan bara rusar fram mellan vårblommorna som spricker upp för första gången på året till nedlagen om fruset väder. Jag hänger med vänner, längtar till min födelsedag och fortsätter jobba. Är med pojkvännen vid varje tillfälle som ges och de innefattar även att vara med hans katter.

Så kom vardagen och dagen jag aldrig trodde skulle ske mig.
Ni hittades för vecka sen i min trappuppgång. Tilltufsade, frusna o en lapp skriven på datorn "Födda 13.11.02" Lådan ni kom i var fuktig o lämnad på trappen. Min granne tog hand om er. Ringde på min dörr flera gånger utan resultat. Jag satt i Västerås ovetandes. Kom hem i måndags och av slump samtidigt som grannen. Hon gestikulerar vilt o pratar. Jag stänger av mina lurar o ber henne berätta på nytt. Två upphittade marsvin som kan bli mina om jag så vill det.

 

Sedan dess har jag suttit o tänkt. Fått donationer av frivilliga på nätet, bur, mat och tillbehör. Och nu ikväll bestämde jag mig. Välkommen hem mina virvelpojkar, bröder och busfrön Sixten & Blixten! =) självklart är de här för att stanna och jag har än en gång i livet blivit marsvinsägare till marsvin åtta och nio i mitt liv. Jag bara så älskar deras kuttrande, deras busigheter och olikheter. Här är första bilderna på dom och jag gissar mig till att fler kommer det och bli.

 

                     
                      Denna bilden innefattar frihet under ansvar =)
 
 Blixten till vänster i bild och Sixten till höger i bild =)
 
Blixten älskar ligga i sin mysrulle! =)
 
 Blixten till vänster och Sixten till höger, de är för charmiga de här två! ;)
 
 Sixten och jag i ett tappert försök att posa =)
 
Visst är Blixten fin i sin hatt?

 

Klubb Död presenterar DreamWeapon

 
 
Förra helgen såg jag ett fantastiskt coverband!
Jag blev helt hänförd på hur äkta de kändes och samspelet mellan bandmedlemmarna var som att det kunde vara deras egna låtmaterial. Nicklas Stenemo och Christian Berg är vanligtvis syntduon KITE men hade denna kväll hoppat in med sångerskan Nicole Sabouné. De tre samt Thobias Eidevald från bandet Agent Side Grinder bildar tillsammans gruppen DreamWeapon. Med rötter i både synth, drone och postpunk skapar de ett sound som ger deras favoritlåtar nytt liv.
 
FOTO: Jonas Fransson
Kvällen upplevdes på en liten mörk lokal i centrala Stockholm. En bakfika till Nalen. Där Klubb DÖD placerade sin avkomma som kom ur den mörka postpunken på 80-talet. Klubben blandar genres såsom goth, new wave, dark wave, punk och mörk synth. O i högtalarna ljudades dess musik och mitt bland alla gäster vandra musiker omkring. Folk kasta sig över köpa EP:n och andra tillbehör. Utan ens hört låtarnas nytolkning från DreamWeapon. Det visar på att musikerna har sina fans sedan förr (anno 2008) och de flesta vet att dessa musiker gör en knappast besviken.
 

Ljudbilden var skev. Ibland överröstades syntarna ljudet på mikrofonen. Ibland vart det för högt och ibland vart det för lågt. Men publiken hade tålamod. Och i sin helhet kunde Klubb Död stolta vara mer än nöjda över sin kväll.
 
Jag hoppas på få höra mer DreamWeapon. En del säger att det aldrig kommer ske. Andra säger att man ska vara beredd på det närsomhelst. Får se. Tills dess stundar det KITE turné, ny EP från deras sida och två singlar med tillhörande video. Det är otroligt vad musik och dess ljudbild kan forma en hel kavalkad av känslor.