Anna von Hausswolf, Groove och PSL


Denna vinter ser jag tillbaka på sommaren. Jag titar på PSL festival och undrar varför jag inte kom iväg på något? Men å andra sidan var jag så mätt efter bl.a kvällen då musiktidningen Groove fyllde fjorton år och hade en hel lokal full av människor, en del mäktiga, en del vanliga och så en del man förtrollas av att titta på så som Anna von Hausswolf. Jag välkomnade henne i dörren,  hon log och presentrerade sina vänner min dåvarande chef viskade mig i örat samtidigt Det är hon jag menade. Han hade hela dagen pratat om en Anna som sjöng helt otroligt, att hennes skiva var ett mästerverk och att hon skulle spela på födelsekalaset just denna afton var mäktigt. Jag tänkte, menar han verkligen det, mäktigt mästerverk...Men så blev något äldre, det blev mörkare på gatan utanför och staden lystets upp av gatulampornas sken.


De stora fönstrerna omfångade lokalen vi befann oss i och så satte hon sig ned vid pianot. Vad som hände efter första ton är jag fortfarande hänförd av. Hon var verkligen ett mästerverk. I denna lilla späda kroppen fanns ett kraftfullt uttryck som knappast lämnar någon oberörd. Låten Old Beauty och Move on var två av de fyra låtar hon sjöng den kvällen mars tjugohundranio i en lokal i Göteborg, jag fastnade direkt för hennes textrader och hela kvällen minglade jag sedan mellan människor.  Timo Räisänen, Stefan sporsén och Kristian anttila var helt fantastiska och spana in. Deras skratt, deras kroppspråk, deras uttrycksfulla minspel mot de dom kände väl och deras åthållsamma de hade inför främlingar och bekanta. Stefan inledde hela festen med ett fantastiskt trumpetintro, det var då alla samtal avbröts och min dåvarande chef fick sitt tal. Sedan blev det Timos tur att köra en vända låtar som är enligt mig bland de bästa. Efter det hände detta med Anna och denna tillbaka blick gör mig så glad ikväll. Kristian? Nej, han spelade inget, han minglade runt med ett glas champange i ena handen och en påse med äpplen i den andra handen. PSL festival är helt enkelt ett bra program för det programmet väcker mig till så många fin fina minnen.


Lycka
Efter tiden i Göteborg insåg jag att Johanna är mer betydelsefull än tidigare. Idag satte hon mig som "syster" på fejsbook och det kan låta banalt men för mig personligen blev jag nästan gråtfärdig. Jag är glad att ha yttligare en i mitt liv som ser värdet att mig i sitt liv. Det betyder så mycket mer än en relation på feejsbook. Nu ikväll kommer vännerna över, det ska förhoppningsvis bli kul och jag ser framemot kvällen eftersom i december går jag i ide likt en björn. Ska äntligen operera fast tanden jag länge saknat och med det innebär det ett lungt liv, utan alkohol, stress, upptåg och ständig blödning och smärta. Tio dagar tar  det värsta sen får man se hur läkningen blir. Allt kommer nog vara klart till mars sa min tandläkare...lagom till min 25 årsdag. Då ska jag gå in i en ny smärta och tatuera mig, har jag tänkt, för tanden är ett måste och inget jag vill. Men konsekvenserna att göra tanden senare i livet är det inte värt. Så ikväll är den betydelsefull kväll med vänner, musik och ett och annat glas vin.

Johanna! <3


orden som förklarade allt

Idag hörde jag orden som förklarade allt. Miss Li har gjort dessa ord i låten "Is This The End?"

Och hon sätter orden precis på de tankar jag har haft.
Nu har det gått sexton dagar och inte ett ord har hörts från den sidan som kallas gemensam dnamassa och syskonarv. Jag kan inte förstå vilken chans jag missa och jag kan inte förstå varför det saknas så mycket sympati från den person som kände mig allra bäst en gång i tiden.

 Jag kan inte förstå, har letat så många år nu, efter svar och nu är det sexton dagar sedan du försvann...

här är orden jag har mot dig. Fast jag vet att du inte kommer läsa för du bryr dig inte.

Men jag vill visa att mig har du inte lämnat oberörd snarare tvärtom.We want out fore a walk and you was so quiet
And I head myself talk
Going on and on about the happy times we shared so far

How could you say you need some time to clean up the mess?
The mess in your mind
But don't you care about the mess that you just brought to me?

And I just wanna shout and scream
Pleas don't leave
Is this the end of you and me?