Idag är jag kär!


Jag och min kärlek på gotland i somras =)

Den här helgen har gjort mig kär och mer insiktsfull om livet. Mycket har hänt samtidigt som jag haft tid att stanna upp. Bara begrunda och se det jag har och det jag önskar att jag hade. O summan av kardemumman är jag väldigt nöjd o belåten med livet nu. Klart jag skulle vilja ha lite mer av allt. Men jag är tacksam över att kunna se, äta och skratta varje dag. Bob lärde mig att tacka mina knän, en gång i tiden och jag undrade så klart varför, han svarade att utan dem skulle jag inte kunna böja på benen, kunna gå och jag skulle se väldigt roligt ut ifall jag satte mig på en stol med benen rätt ut ständigt. Sen den dagen har jag sett livet i olika perspektiv.


Filmen STORM Verkligen sevärd =)


Idag och igår så var det klädbytardag på Lava (i kulturhuset i sthlm) och det var fantastiskt. Martins och min vän Patrik tipsade oss om den dagen. Så det blev att byta kläder med sthlms invånare samtidigt som jag o Martin fick chansen att träffa Patrik. Mycket trevligt. Igår så kom Martins bror med flickvän till sthlm och det blev trevligt det med, god middag, gott sällskap och filmtittande. Bl.a filmen Storm. Den filmen har jag länge begrundat och äntligen förstått Det är viktigt att komma ihåg vem du är. Är budskapet enligt mig. Det är en film som jag tror många ser med olika ögon och dess vinklar.

Jag fann många nya kläder på Lava men det bästa fyndet var ett par skor. Åh, de är så fina och sköna. Nu ska jag ändra skosnörerna till lila sidenband bara =) på tisdag blir det se Cinemascape live och på torsdag blir det minifestival på Debaser Slussen där bl.a. Friska Viljor kommer att spela :D Ikväll blir det mera film och imorn blir det vecka nr. 2 på  min praktik. Åh, underbart kul =) tidningen Ridå.

Hörs

4 minnen idag


Den här bilden gillar jag. Jag hade fullkomligt gått vilse i livet och mådde inget vidare. Men jag hade kärleken att luta mig mot och en ny stad att fly till. Så det var nog det som gjorde mig så självsäker på den här bilden. Men det är inte bara självsäkerheten jag tycker om utan också att min tatuering ser så bra ut på bilden =)


5 dagar med min älskling! Det fina är att vi båda ser ut så än idag, då vi pussas, sen har vi bytt hårfärg och stil sen dess...men kärleken är minst lika pirrig. Det bästa är att åka ifrån varandra en tid och sedan mötas på nytt. Bara några timmar kan ibland räcka...det håller borta vardagsknabb och väcker därför-älskar-jag-honom-känslor på nytt =) Åh, jag gillar den är bilden, vi blir så fina ihopa!


Cinemascape! ett himla bra band som jag vill önska stort lycka till tävlingen, bli joker i melodifestivalen! de går ut med att melodifestivalen inte är helt deras kanal men det gör inget , för de är absolut bland det bästa som tävlar, enligt mig. Nu lyssnade jag bara genom ett hundratal låtar på svtplay vissligen...Bilden är från då de uppträdde i uppsala för ett bra tag sen! Uj vad jag minns den kvällen. Då första snön föll, då jag mötte Dominiq hastigt som sa att han skulle gifta sig samt då spelningen. Som min kamera tyvärr inte ville föreviga så himlans bra...den gillar inte rökmaskiner ^^ men då är det bra att minnet i behåll =) så ring in å rösta nu! http://svt.se/webbjokern

Såhär gör du: rösta på Cinemascapes bidrag I WON'T COME HOME TONIGHT: Skriv enbart vår tresiffriga tävlingskod 069 i ett sms, och skicka detta till telefonnumret 72 470.  Du kan rösta så många gånger du vill, och varje sms kostar enbart ca 3.60 kr. Observera att det tresiffriga numret ska skrivas i en följd utan mellanslag och utan parenteser. Numret ska skrivas med siffror, inte bokstäver.o sist, men inte minst, en fin bild från i sommras! denna togs på gotlandsfärjan. Som jag ibland längtar tillbaka till den resan. Det var liksom inte bara musik, kärlek till vännen utan det hände något då. Jag blev roligare och livet blev enklare...trots att det både regnade och stormade. Konstigt värre...kanske var det för det var min och Martins första, egna , semesteresa helt utan några andra?! Nu kommer hösten, snart kommer vintern och jag är glad att jag har en praktik att gå till om dagarna. För det finns inget mer att göra lediga vardagar...går man ut är det iskallt, sitter man hemma så börjar jag bara på en massa projekt eller ältar eller så blir att så trist att jag somnar :P Så den här vintern ska jag helt enkelt fokusera på tid och rum. På nuet och på slutprojeket. Jag ska försöka fira jul, även om jag inte känner så mycket för den, så finns det folk i min omgivning som gör det. Å så ska jag se till att få ett himlans roligt nyår! det här året måste något hända...innan det avslutas.

Men nu är klockan 01:00 och morgondagn är lång! bl.a. för jag ska städa eftersom nästa helg kommer Martins lillebror (18 år) från gbg och hem till oss! med sin flicka och då ska det minsann vara fiiint =) så hejsvejs med er.

tanke-tid


Sebastian Karlsson. http://jerbaz.files.wordpress.com

Så föll det sig att Sebastian blev på tapeten igen, för min del. Jag såg att han kommit med nytt och eftersom jag blev så glad över låten Indifferent (2006) så sköljde samma glädje över idag, då jag hörde låten: Words And Violence. Jag minns när han gjorde sin första audtion på Idol och hur jag ivrigt följde hans karriär efter dem, men nu har jag kommit för annat och helt missat honom. Andra musikaliska guldkorn den här veckan måste vara Pink s nya hit "Please Don't Leave Me" och så vanligtvis Irya/Melody Club men även de gamla godingarna i  Europe.

Jag har upptäckt att jag har helt missat underkategorierna i den här bloggen och den konturnuerliga uppdateringen fallit ifrån. Jag har haft det kaosigt och jag tänkte "det har jag haft tok för lång tid." Men hade som vanligt ingen hel koll på tiden. Sju veckor, så jag tycker att det är då okej, att min blogg faller ifrån. Jag har vacklat från en hel del existens frågor och varför jag alltid har en tendens att inte ta plats. Samtidigt som jag har förstått insikten av att vara ung vuxen. Jag blev det för tre år sedan. Nu är jag mogen nog att inse att jag är det sen får vi se vad jag gör utav det. Hehe.Jag har fallit för vita möbler...http://www.skonahem.com

Häromkvällen ville jag köpa mig ett köksbord med tillhörande stolar. Men det var ända ut i Hässelby och min pappa kunde inte köra mig. Jag tyckte det var typiskt då jag fyndade köksbord+4 stolar för 200 kr (!) Men så kom min pappa på att hans bror kanske kunde köra mig. Jag nappade på ideén och begav mig en timme senare mot söder för möta upp min farbror. Det är inte ofta jag ser honom. Gör jag det så är det mest tomord mellan oss och mycket tack-för-senast snack. Men den här plötsliga färden, ca en fyrtio minuter i bil, blev helt annorlunda. Vi pratade om honom, hans uppväxt och om mina farföräldrar jag aldrig lärde känna.

Vi talade om dagsutflyker, helgfärder och vad för filmer vi sett på senast. Min farbror är en riktigt  bokmal och tycker att om man inte läser är man bra underlig. Jag fick, åter igen, förklara att jag inte läst Stieg Larssons senaste böcker eller sätt hans filmer, hans ord blev bara tomma som svar. Vi åkte över tranebergsbron, vackra stockholmsvyer och innerstad, kvällshimmlen sänkte sitt mörker sakta sakta samtidigt som stadens alla lljus tändes. Jag kan nog inte förklara i ord, men isen bröt och jag kom till insikt. Ung vuxen innebär inte städigt scenljus på bara mig och prestanda. Det handlar också om att stanna upp.


Södermalm i  Stockholm. http://files.reseguiden.se/files/94/rg_983294_m600.jpg

I bilen insåg jag även hur mycket jag hunnit sen jag var liten. Hur mycket jag slitit för min egna del, för att bli någon, både iför andra men främst inför mina egna ögon. När jag satt där i bilen kännde jag mig nådd. Jag såg vikten av gbgresan jag gjorde i våras,helt ensam och jag insåg att, visst mina studier är kört i botten, men jag har lärt mig ändå och klarat mig bra trots allt. Hela tiden driver jag saker framåt nu måste jag lära mig att sätta stopp för nya projekt. Iallafall på hemmaplan.

När vi tillslut kom fram till familjen i Hässelby var det kallt ute och väldigt varmt inne hos dem. Två små glada killar sprang runt mellan oss vuxna och de hade leksaker precis överallt. Jag blev något skrämd av deras furuinredda rum samtidigt som dofterna hos dem påminde om livet som barn ute på landet. När mamman i huset pratade om bordet och visade mig stolarna försvann jag något i tankarna. Hon tittade undrandes på mig och frågade, förmodligen för andra gången i rad, ifall jag är intressad att köpa möbler av henne. Jag svarade med att nicka och le. Hon sken upp och i den stunden såg jag något i hennes ögon. Något bekant. Jag vet inte än, vad, men det var något mer än bara ett ögonblick.


Tranebergsbron...

På tranebergsbron hem tänkte jag på de berättelser om dem som hoppat där...jag gav en halv tyst minut, en hel var tänkt men min farbror ville bokrecensera på nytt (Haha) så det fick bli en halv minut för dem människor som inte orkat. Det fick mig att inse ännu mer vikten om att leva i nuet. Jag måste försöka leva mer i nuet. Har jag otur så kanske det inte finns en morgondag...har jag tur att det gör så borde jag se det som en gåva och inte något jag lätt kastar bort.

Idag var sista dagen i skolan på den här höstterminen. Det kändes rätt jobbigt. Eftersom våren stundar. Då ska jag skriva slutprojekt och så ska sedan, i maj månad 2010, kvitteras ut på den tänka arbetsmarknaden...läskigt. Men än är jag inte där. Än är det inte jul och inte nyår för den delen heller. Än så länge är det den 16 oktober klockan 02:02 på natten och en ledig fredag imorgon. Skönt. På måndag går jag ut på praktik. Tidningen Ridå! ska bli sjukt kul, hoppas jag, är både pepp och förväntasfull. Skriva är både ångest i massor samtidigt som det är en ventil att hämta kraft ifrån. En värmekälla i vintern, en trygg vän på bussen hem eller som ett slags försvar mot andra ord som vänds emot mig. Helt enkelt, jag gillar att skriva, nu ska jag bara försöka göra det proffsigt också =).

Godnatt min värld och välkommen hösten!