Gränslandet

Min vän skickar musiktips. Jag svarar honom.

Jag står än så länge i gränslandet av att välja sida som jag inte kan. Försöker intala mig att jag är kvar är inte för enbart för hennes skull utan också för hans skull. För jag är personen som ser potensial i det nya och vill inte stanna kvar i det förgångna. Hon tar upp ämnerna som sårar mig mest "Men du ser! Du ska klara av att ta sådana här diskutioner annars så hade du inte betett som du gör nu. Du har så lågt självförtroende så det inte är sant" Ja, jag har det kring två ämen resten av vad livet varit och är kan jag hantera. Det vet hon. Varför talar hon då ens om dessa saker? "Jag tänker inte ge mig. Jag kommer fortsätta påminna  dig tills du förstår hur du egentligen mår" Och jag blir rädd och hon fortsätter "Förstår inte varför du försvar ***** och hur du gått tillbaka till en massa tankemönster du hade bättrat på. Vart tog den bra Lea vägen?!" Jag ser på henne förundrad. Den bra Lea är kvar. Den bra Lea säger bara inte allt för hon vill inte bli sårad. Två saker har jag redan sagt, dessa saker drar hon upp gång på gång. Det räcker.

 

Jag tror hon vet det. Jag försöker komprimissa. Men det fungerar inte längre. I två månader fungerade det och nu får jag försöka igen. Inte bara för hennes skull jag gör det även för hans skull. Det måste jag ständigt påminna mig. Jag förstår inte. För hur mycket jag än kommer ändra mig kommer hon finna nya saker att "hjälpa mig med" och det är fint att hon bryr sig men hon gör det på fel sätt. Jag klarar det men hur länge till? Jag både orkar, är stark men samtidigt så otroligt slutkörd. Jag tar allt i min tid. En tid som ingen annan tycks se. Saker och ting går antingen för långsamt eller för snabbt. Men jag trivs så. Det fungerar. Det har jag frågat så många andra. Det är sunt. Det är det. Sluta hitta fel. Och så finns de dom som säger att jag ska sluta lyssna, att jag ska sluta ta till mig, men hur då? Varje gång vi möts tar hon upp saker och ting igen och igen. Då kan jag inte sk. glömt och inte förbrett mig för vad jag ska försvara mig med. Som sagt. Jag är kvar. Inte bara för hennes skull utan även för hans.

 

Min vän skickar musiktips. Jag svarar honom.

 

Helt underbart! främst nu när jag behöver avregera mig och skulle dragit den här på största volym om förutsättningarna (att inte bli dömd som tonårsbeetende vid vuxen ålder) hade sett annorlunda ut.


Jag har blivit för gammal för gränslandet. Jag flytta ifrån det. Jag vill flytta, rensa ut, slippa ständigt ha det över mig, med mig, överallt där jag sätter min fot, för jag vill verkligen inte stanna kvar mellan fyra väggar och kvävda andetag. Gränslandet, försvinn från mig . en dag kommer jag ge mig ut på flykt för jag vet inte hur länge till jag orkar.

Godnatt

 

 


 

 

Kulboaffären del 2

Äntligen  har vinden vänt. Idag läser jag en artikel som får mig att känna att lita på magkänslan sin är större än lita på vad media drar upp. Kanske inte förvånar någon i någon större mening. Media har alltid varit en vag syn på hur det egentligen gått till i fråga. Viktor Tullgren har skrivit Storyn om att Juholts fuskar är en medialögn http://viktor.tullgren.net/2011/10/13/storyn-om-juholts-fusk-ar-en-medialogn/ och bekräftar det jag mer eller mindre känt de gångna dagarna. Det känns skönt att någon sätter ord på det som skett, vänder denna skeptisk mot oss som hela tiden trott gott om Juholt till något mer konkret att ta på. Tack!

En läsare till artikeln svarar:

Jag, och många med mig svor över att Juholt var så jävla korkad. Min kompis sa åt mig att inte vara så godtrogen o tro på vad media skrev. "Ta reda på fakta själv så du får hela historien" ... 
Nu har jag läst detta och känner mig lättad! Jag kan i och för sig tycka att det är jävligt onödigt att de ska få bidrag för en övernattnings lägenhet, med den lönen de har. Dessutom en 4a!!! Räcker väl med ett rum. 
MEN, han har ju uppenbarligen gjort rätt för sig... Bådas namn står på hyresavin, den frågar efter "Min hyra/avgift är för närvarande __________ kr/månad."
och jag kan inte förklara det mycket bättre själv! Det är detta jag menat och grundat mina tankar på hela tiden som gått.

"Då jag och alla vi andra som söker bost.bidr. skriver vi vad vi har för hyra samt hur många som bor där, sedan är det upp till FK att räkna ut vad man ska få i bidrag. Så vad är skillnaden?!"


 

Viktor Tullgren fortsätter skriva i sin artikel "Av påståendet att Juholt fuskat eller bluffat återstår därmed inte ett skit. Att fylla i en blankett enligt instruktionerna på blanketten är inte att fuska eller att bluffa. Och det går inte att bryta mot en regel som inte finns nedskriven någonstans över huvud taget. Att då hävda att Juholt gjort något moraliskt fel är även det tveksamt trotts allt så fort han hade förstått att han fått för mycket bidrag valde han att betalat tillbaka det, och därtill valde han att ta på sig ansvaret för det missförstånd som skett och be om ursäkt för det. Det är möjligt att Juholt i slutändan tvingas avgå på grund av detta. Men då beror det på att media förstört hans rykte och inte på att han gjort något moraliskt fel. Och sker det, då har vi ett demokratiskt problem när ett mediadrev utan substans fäller en politiker."

Mer går att läsa under artikeln. Men jag säger bara en sak. Jag tror gott om Juholt och tycker det vore synd om han skulle behöva avgå pga av det media styrt upp. Sedan om han är en bra eller dålig ledare för socialdemokraterna och deras livssyn vill jag inte nämna idag. Men tids nog kommer jag skriva om det med. Idag handlar det om att han felat, tagit sitt ansvar och gjort så mycket han kunnat för ställa saker och ting till rätta.

 

 


 

Kulboaffären

Sänkt förtroende mot Håkan Juholt står d titt som tätt i media. På kort tid har det uppdagats om Juholt sysslat me bedrägeri och om han varit medveten om et fast nekat. Han har även gått ut med att han är kulbo med sin sambo då han inte gilla ordet särbo. Mitt förtroende har inte minskat för honom. Dags att skriva om det då jag inte kan läsa om det någonannanstans. Minskat förtroende; Snarare tvärtom. Håkan står för sitt misstag. Delvis betalat tillbaka och erkänt att han inte förstått hur hyresersättningen fungerar. Okej, jag köper inte allt så lätt. Men ett erkännande är alltid ett steg i rätt riktning.

Att han undvek debatten i söndags gjorde mej lite besviken dock. Jag vill veta mer om vad han står för och inte låta han förbli mannen med mustaschen.

Bakgrund:

Fredag morgon går det ut att Håkan Juholt fått full ersättning för sin hyresrätt trots att han delar den med sin sambo. Samma förmiddag avslöjar riksdagsförvaltningen att Juholt redan tillfrågats om ersättningen för lägenheten. Fredagkväll: meddelar han att han bealat tillbaka hela summan 160 000 kr och med ursäkten att han inte haft koll på reglerna.
Lördag morgon når nyheten att det kan vara fråga om bedrägeri. Under lunchtid meddelar Juholt att pengarna dras på hans lön och att 130 000 kr redan dragits. Samma kväll skriver Juholt på sin facebook "Jag har varit säker på att ja gjort rätt."
På söndagen säger han till TT "Att någon vill utnyttja detta tillfälle att skada mig" och avsäger att delta i söndags debatt i svt.
Enligt Novus har redan 52% mycket lite eller ganska lite förtroende för Juholt.