GuldbaggeGala - Bästa priserna


Igår var det Guldbaggegala på Cirkus i Stockholm Galan fyllde 50 år och man fick se en show som spegla alla årtionden fram till idag. Det vart många skratt och riktigt lyckat. Sissela Kyle ledde galan otroligt bra. "Vad vore en Guldbaggegalan utan alla tal?" ... "Jo, mycket kortare" Hahaha hennes fina balans på hylla och dissa satt träffsäkert. Här har ni mina två favoritfilmer, Känn Ingen Sorg / Monica Z och vad för priser de kamma hem.

Bilderna kommer från Guldbaggen.se Klicka på bilden så kommer du direkt till deras sajt.

 

Fint var det att se när Edda tog hem priset för bästa kvinnliga huvudroll. Är det någon som skapar magi och ett nära porträtt av en stor sångerska av sin tid, så är det Edda. Jag minns när jag mötte henne 2007. Hon satt med en gitarr i knät och kompa poeten Emil Jensen. Nynnade lite lätt i mellanåt. Hennes kroppsrörelser fångade upp mig och dess enkelhet jag tyckte hon stod för. Sedan dess har jag följt hennes musikkärriär och när hon fick rollen som Monica Z var det som allt kändes komplett.
-Grattis Edda!
 


Kärleken till Göteborg. Kärleken till Håkan Hellströms musik. Kärleken till filmen som kom sommaren 2013. Ni som läst min blogg vet nog precis vad jag menar. Den här filmen är värd så många priser som helst! den var nominerad till nio stycken och kamma hem två. Det känns fint. Ljudet och Klippningen. En dans mellan liv och död. Mellan glädje och ångest. Mellan fantasi och verklighet. Bra fångat.
-Grattis Håkan Wärn, Mattias Eklund och hela Känn Ingen Sorg teamet!
 


Från filmen Monica Z så tog Sverrir hem rollen som bästa manliga biroll. Sann lycka! Han har jag följt länge och väl i svt. Hans sätt att gestalta människor har alltid facinerat mig. Han är så träffsäker och förmedlar känslor rätt genom. När jag mötte honom i somras så berätta han att "Jag har precis blivit klar med en storfilm. Mer får jag inte säga." och jag kontra med "Det kommer du få pris för!" och han skratta och beskrev det mer som ett drömsenario än att det verkligen skulle bli så. Igår när han tog emot sin Guldbagge sa han bl.a. i sitt  tal "Tack alla som trott på mig!" Och jag kunde inget annat än ta åt mig äran.
-Grattis Sverrir!


 

nystart

 
Än så länge känns 2014 som det avslutas, huggs ned och byggs om. Att året är en tid av förändringar. Låt oss se vart det bär! Slussen  har jag nämnt förut. Jag tycker det är synd att något så episkt som Kolingsborg går i graven. Verkligen gått i graven för ingen har hittentills nämnt att de får ny lokal. Lika så har Debaser Slussen fått säga HejDå (som fått nya kanonfina lokaler vid Hornstull Strand i dagens läge) men med nyputsade vingar och flytt sin väg som tur är. 
 
Hur har dessa femton första dagar varit för mig rent personligt då? Jag har jobbat. Slukat inredningsmagasin. Köpt till mig lite nytt och sitter i den ena efter den andra planeringen hemma i min lilla etta. Pastellpalatset, som mitt hem heter i folkmun, börjar se ut som jag velat sedan April 13 då jag flytta in. Äntligen! Nu saknas bara en sak i mitt liv och det ser ni i tredje bilden till höger i bilden nedan
 
 

Och så fick jag uppleva KITE live i lördags. DNs recension finner du här Och precis så episkt var det. Bandet överträffar sig själva. Publiken överös av ångestdämpande kärlek till sympatisk empati mellan laserstrålar, hårda trumslag och syntslingor som för ens medvetande bortom allt förstånd. Jag är så glad att det går så bra för dom. Är så stolt över deras framgångar. Och önskar all lycka till nu när dom drar till Kina ett halvår framöver!
 
Intro
 

Nicko och Cristian dvs KITE live
 
Outro Nicko kör en duett med sångerskan Nicole Sabouné Helt Magiskt