midsommar & annat

När allting börja klarna. När allting börjar bli mer prioriterat i ens liv och kännas så mycket större. Så finner jag demos från Crashdiets första era som jag totalt glömt bort. Det är som förflyttas till en tid av bra mycket färre ärr. Dave gör demos och även om de är utan hans röst berör de mig totalt. Sedan börjar midsommar och det är ett år sedan jag satt vid det där köksbordet och tänkte tankar som inte idag inte ens går att vidröra. Jag gillar årets midsommar.

Nya vänner som bjuder in till sitt hem, tydliga ärr som jag vill så gärna diskutera men min respekt mot henne gör så att jag inte gör det. Jag kan inte förklara skönheten över de heller men jag kan förstå min inre lycka av att se dom. Vi skrattar istället. Talar om gemensamma bekanta, kärleken till bandet broder daniel, binder kransar och går ner mot sjön. Vi är fyra främlingar som möts i själen av förståelse. Det är vacker vy och inom börjar livet mer klarna. Jag bygger upp gränser, skrattar för hjärtat sagt sitt och visar tydligt att vad som helst går inte min väg längre. Men denna midsommar behöver det aldrig komma på tal då vinden blir vårt tysta språk på de där orden som glöms lätt av. 


midsommar 2012 och välkommen livet


Det hinner både bli eftermiddag, kväll och natt innan jag och vännen sedan början av detta år vänder hemåt till mig. Det är fyra buss och tågbyten och det rör mig inte ryggen. Varenda siffra blir tydligt märkbar och jag berättar inga hemligheter för de är redan sagda. Istället vidrör jag känslor jag knappt vill släppa in. Inte än. "Din skala börjar likna mer mot 7 än 1" Jag sa att jag skulle ta emot orden. Skratta och slå mig mot bröstkorgen för veta att det var på riktigt. Sedan satt vi på Roslagsbanan och fortsatta tala om undertryckta känslor, tydliga budskap och ett åldrade på ens papper som inte fungerar mot det mentala. Men vad gör det då samhället skjuter undan och vänskapen tar emot med öppen famn.

Jag ska växa som en blomma och slå likt en knopp, säger en annan. Klart jag ska! det är min tid nu. Denna midsommar var inte bara en brytpunkt på sommaren utan på hela detta alltet. Jag är så innerligt lycklig för beslutet för sex år sedan och så innerligt lycklig av alla artister som fortsätter, som jag fortsätter följa och släpper nya låtar att le mot.

Dags för höja glaset dessa två dagar av midsommar och avsluta kvällen med sällskap som känns i de där rummen jag trodde var stängda. "Var inte rädd heller. Det kanske är nu det är rätt. Det går inte avgöra och man kan inte planera sina känslor" som vännerna sagt. De har rätt. Det som har hänt har hänt "The past is a place you never can return to" sjunger The sounds och jag fortsätter andas djupa andetag och gosa i mina djurs päls och tro på denna vänding och mittpunkt av sommar.

Eftersom Det är inte förens man gör något - som det verkligen händer.


OS låten 2012

Äntligen får min sömninga barndoms ort lite upprättelse! Hagsätra IP är det nya bandet med de nostaligska personerna och numera duon Niklas och Andreas. Som yngre idrotta de, likt jag på de ordinarie gymnastik lektionerna under högstadiet, på Hagsätra IP. Och köpte in sina saker i Centrum och nu visar det sig att det är dom som gjort OS låten 2012! Woe

Citerad text och bild är hämtad ifrån http://poplight.zitiz.se/blogg
Hagsätra Sport är duon som bildades hösten 2011 när Niklas och Andreas gjorde krogshow tillsammans på Hamburger Börs i Stockholm. Namnet lånade de av en gemensam nämnare från uppväxten – den lokala sportbutiken Hagsätra Sport (finns fortfarande kvar!) där alla hockeyrör, cyklar och fotbollsskor inhandlades. Knappt femhundra meter därifrån låg Hagsätra IP där höjdhoppsribban låg på en och fyrtio och där de riktigt snabba sprang de där sextio metrarna på sex å nio.
Vad har Hagsätra hängts ut sedan dess (tänker främst den senaste trettio åren)? Jo stora rubriker om den ena missären efter den andra olyckan och ungdomsbråk. Men i alllt svarmålat skulle jag vilja påstå att Hagsätra är också en del av en gemenskap. Här samlas många musiker och här har många musiker också växit upp, fått odla sitt musikintresse och utvecklas som individ och människa.

Förorten har idag ett gediget centrum med mat från världens alla hörn och kvar en aktiv ungdomsgård. Det finns aktiviter för gammal som ung och marknader vid varje högtid, svenska som icke och en mångfald av grönområden, djurföreningar och lekparker. Så jag är så glad att Hagsätra fått upprättelse, för det har varit en dålig ort men har blivit en så mycket bättre ort med åren. Och nu ska OS låten släppas med titelen Hagsätra IP. "Den är svår att få ur huvudet" enligt Johnson och Strömstedt. Och tas med ända till London. =)


Idag, Fredagen den 8 juni premiärspelar  gruppen låten på 100-årsfirandet av OS i Stockholm 2012 i Stockholms Stadshus och imorgon är Hagsätra Sport på plats på Stockholms Stadion och den stora Stadionfesten. För sedan ta sig till London och spela den live på plats

Låten hör du här!1 & 2 juni Huddinge Festival

Jag har nu i snart tre dagar försökt återberätta men jag kan inte. Huddinge Festival var så mycket för mig att det blir svårt, för första gången på mycket länge, att kunna berätta det som hände där. Under fredagen såg jag Crashdiet live och så fort jag klev in i Björkängshallen så kände jag mig så hemma. Att det är där jag glänser, blir lycklig och trivs så sjukt bra. Jag kände varje steg jag tog av ett stort mod, jag log från själen och jag skratta från hjärtgropen av lycka.

Så ikväll så återberättar jag av mina status uppdateringar som är liveskrivna mitt i livets lyckorus och så bilder såklart från jag såg Crashdiet, Europe, Takida och Bob Hund. Jag uppdaterar ifall jag kommer på något mer. Men jag grät då jag såg Takida och deras låtar de berörde mig ändå in! Europe var också ett kärt återseende och jag hade fler minnen till de än jag trott och när jag fick se Crashdiet kunde jag inte längre hålla mig, det var så totalt underbart och bara för någon timme släppa hela verkligheten och uppleva som allt stått stilla och var 2007 på nytt. Peter och jag snacka efteråt och han sa "Vad kul att se dig. Klart jag minns dig. Det betyder mycket att se samma fans år efter år" och sedan hängde jag med de andra killarna i bandet med. Mest Simon jag missa eftersom han var mer pepp på att tala med andra ^^ och vad stolt han såg ut dessutom! :)

Såhär kan en statusuppdatering sumera en hel helg

Dag 1 och 1 Juni Morgon: Wieee! Idag börjar äventyret
Runt sju och framåt på kvällen och olika uppdateringar till facebook om hur jag trivs:
Så! Kramat crashdiet, missa Simon, han gav mej en puss då han såg det, några min innan d går live ikväll, woe!
Kramat, snackat "klart vi minns dig lea" sa London, Sweet blev mest generad och Cruze kunde bara inte ta in att han var d bästa efter Dave! Hihi


Jag och det helt underbara bandet Crashdiet

En del undrar om allt e bra, andra främlingar ger sig av och tackar för d lärt känna en del av mej, själv sitter jag på en ishockeyrink, hälften publik och hälften passerande, och Europe live på scen, själv är jag hel. Så genomlycklig utan veta varför! Haha 02:04 Hemma! Ont överallt och så jävla lycklig! Imorgon ska jag dit igen! Wiee, men hur ska mina fötter bära mig ens?! Huh, men jag räds inte för utmaningar! HiHi


Bob Hund lirar live och fansen är som hysteriska

Dag 2 och 2 Juni bob hund live å en timme kvar, jag e på plats, mer stämning igår, men allt kan hända! Nu tralla la la lilla molntuss :D minnen! Ih / Ja! Som slutsamman av dessa två dagar 6 år första gången jag såg Europe live, 16 år då jag såg Crashdiet live första gången, 26 år då jag såg Takida live första gången, det är magiskt! ♥ 01:30 STIFTELSEN! Bandet jag bara måste googla fram ikväll och lyssna på ^^ hur var Takida?! Okej, jag grät, ögonkontakt, jag skrek, har värk precis överallt, fick ett linne för 50 :- istället för 200 kr och jag skiter i vad andra säger! Takida är fan inte bara ett radioband likt andra, de är från norr med musiken/hjärtat/på rätt ställe! och därför mer värda än att älskas! Ja, de är så sjukt djävla mycket!" I'm ridin high like an aero plane!" Låten Give into me blev succé med denna pose :)


Takida är klockrena på scen!