...


Kommer nog alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och liv. Jag minns när jag första gången hörde dem och tyckte de var som gudar. Det var för bra för att vara sant. Det första albumet snurrade många gånger i min skivspelare, i min cdfreestyle under gymnasieåren. Jag blev stormförälskad i Maja och avundade henne nästan varenda dag. Försökte jag inte klä mig som henne så drömmde jag ofta drömmar att jag hade hennes röst och självsäkerhet som hon uttstrålar.

Jag har sett dem nu live två gånger och närmare har jag inte vågat komma. Det är enda bandet jag känner så för än idag. Men jag har iallafall mött människor som känner bandet väl och det är stort i sig... i mina ögon. Men nu har jag nått en ny era i mitt liv och vips! så behöver jag deras musik igen. Då är det bra att jag inte lyssnat sönder de andra albumen utan har de kvar att lyssna på nu :)

min favvo just denna dag/vecka/månad är Underground. Den sätter orden så rätt. Precis där jag vill sätta mina ord. Att dåtiden är ingen bra grej och hålla fast sig i. Det som har hänt är redan hänt. Jag måste nu ha fokus på lägga all energi på framtiden, se den med ljusa nya ögon och inte med rädsla. Här kommer några favoritrader ur Undergrond låten, vill ni veta resten av låten så finns det på nätet =) så som letssingit.com och yotube.com Tills dess...Lyssna och njut! The sounds är ett av tidernas största svenska band - enligt mig själv.

Underground


Let us go back to the time when the underground
Was the place where we all used to hide away
Let us go back to the streets where it all begun
How could I know, it was the last time I saw you?

....

The past is a place that you can never return to
Even though people say that this is where you belong
I could easily stay, and never come home
Looking out on the field like its never been changed
The past is a place that you can never return to
Even though people say that this is where you belong


 

Melodyfestivalen!

En del tycks inte helt tycka om att MC ska vara med i melodifestivalen 2011...Men jag gillar det! det förtjänar att vara med och visa deras styrka i alla slags musiksammanhang. Jag kommer verkligen heja på dem..för låten har jag redan hört :) och vet att den är kraftfull i sig. Första gången bandet spelade upp den för mig förstod jag inte att det var dem som  gjort den men så i efterhand förstod jag. Det är en helt otrolig låt med andra ord! =) så mycket mer kan jag inte säga men jag lyssnar på den då och då för den ger mig så otroligt mycket  energi.


Fin fin bild på Stoffe och Rille =)
http://www.fabrikk.com/asp/MUSIC/MelodyClub.jpg

Text hämtad från melodyclub.com: 

Nu är det dags för Melody Club att anta nästa utmaning – Melodifestivalen 2011. Med bidraget “The Hunter”, en snabb låt med stark refräng, är bandet redo att möta publiken.

- Det känns kul och spännande, det är någonting som vi aldrig gjort förut, konstaterar bandets sångare Kristofer Östergren entusiastiskt.

Melody Club är just nu i studion och spelar in sin femte fullängdare. Låten “The Hunter” var egentligen tänkt som en första singel från bandets nya album som släpps i mars.

- När vi blev tillfrågade att medverka i Melodifestivalen kände vi att vi hade en låt som kommer sticka ut på rätt sätt i sammanhanget och det känns naturligt att ställa upp eftersom den är 100% Melody Club.

Det är ett rutinerat band som ställer sig på Melodifestivalens scen i februari. Men nytändningen går inte att ta miste på.

- Vi är väldigt stolta över “The Hunter” och vill att så många som möjligt ska få tillfälle att höra låten! Vi känner oss starkare och mer taggade än någonsin!


Melody Club förändras...

Jag, har vetat nu en tid att Andy A hoppar av bandet. Men jag har också undrat varför och idag fick jag reda på det. En ganska mesig förklaring från min sida och sen säga att han inte trivs med resten av bandet, varför har  han då varit med så pass länge? Säg vad du tycker från början och börja inte delta bland människor du inte ens vill umgås med, Andy!

Jag satt och lyssnade på P3 populär denna morgon och dagens panelfråga var "Var det rätt att Melody Clubs trummis att hoppa av för att han inte ville deltaga i melodifestivalen?"

Då höjde jag radion och två av tre tyckte det var lite tokigt att han gjorde det eftersom Andy vill inte spela playback. De blev en diskution om att MC säkert ett flertal gånger fått spela playblack för de kan inte unna sig gig såsom Håkan Hellström. Medans den tredje i panelen sa att om hans band skulle deltaga i melodifestivalen så skulle han behöva hoppa av.

Vad tycker jag då? Jag tycker uttalandet på Aftonbladet låter lite väl magstarkt. Jag blev rätt upprörd, men så vet man inte exakt om det ligger sanning för orden, en del journalister brukar ibland citera artisten men lägga in egna ord i texten för att kunna sälja. Jag har ingen aning om det är så eller om Andy verkligen har mage och skriva ord som:

Urdrag från artikeln: "Bandet spilltras - protest mot Melodifestivalen" läs mer på Aftonbladet http://mobil.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2010/
article7978443.ab;jsessionid=07937A17F9E9D5A3AFBF50F3986795BD.mobila


Det var i förra veckan som han fattade beslutet.

- Det är skönt att slippa Melody Club, ett gäng med snåla smålänningar.
Jag tycker inte att det är ett intressant sammanhang att vara med i för min del.
Hade jag varit med i Melodifestivalen hade jag tvingats spela musik som jag inte står för.
Plus att man spelar playback där så det finns ingen anledning att vara med om man är seriös, säger han.

Att han nu hoppar av är ett resultat av att han och resten av bandet har olika åsikter musikaliskt.

- Vi vill olika saker. De vill gå den här vägen och jag vill gå en annan väg.
Jag vill göra musik som betyder någonting, spela in med riktiga instrument, använda analoga syntar och
göra saker på riktigt. För dem verkar det inte ens spela någon roll om de själva spelar på skivorna ungefär.
Det är den attityden det varit hela tiden, säger han.

Melody Club kan vara aktuella för Melodifestivalen 2011
Bandet 2010 med nytt sound och medlem (fast ändå inte...)


Dags för mig att citera orden "För dem verkar det inte ens spela någon roll om de själva spelar på skivorna ungefär." Så som jag upplever bandet så vill de också göra äkta musik. De lägger stor vikt på vad de skriver ihop, på vad de vill förmedla både musikalikt och scenmässigt. De jobbar stenhårt med sin musik och varje musiker brukar deltaga med själ och hjärta. Så när Andy skriver att de inte spelar någon roll blir jag något förbannad. För jag följt det här bandet i så många år nu, både privat och via medias alla artiklar och vet att de inte är några snåla smålänningar. Tvärtom.

 Så. Tror jag är klar nu. =) går att blogga hur mycket som helst. Men att Andy hoppar av denna anledning gör mig mest förbannad. Nu välkomnar jag Rille tillbaka, vilka härliga minnen jag har från den tiden då han var med! Kul att få uppleva mera med honom.