Popaganda vs Parkteatern

 
För tredje året i rad och konceptet är givet! Popaganda kör ett Pre Party på Djurgården tillsammans med Parkteatern. Vilket innebär att all mat & dryck tar man med sig själv och njuter på en picknickfilt. Tillsammans med gratis livemusik och härliga vänner. Jag älskar det! ett helt unikt koncept som jag kommer stötta för varje sommar. Min vän upplevde festivalen för första gången och han var så facinerad. Blev nostalgisk över hur de gamla punk och progg scenerna var under sjuttio talet och hur han sedan dess inte kommit sig för för så mycket festivalliv. Förens nu och fick känna ungdomens vingslag till att uppleva en helt ny scen och dess musik.
 
Till att umgås med veteranerna som bara log över ännu ett år i parken. Till mig själv. Som satt där förra året med en vän och lova mig själv att nästa år får de gärna blir flera! och vi vart mig och tio vänner. Och det var så himla fint. Hur jag ramla in på efterfesten på Debaser Slussen får lov och bli osagt, för ingen förstod, och inte jag heller! =) Här ser ni bilden på mig. Samma koncept som tidigare år, bara lite förändringar...Som jag saknar mitt längre hår! hoppas de kommer tillbaka Popaganda 2014 ;) och området och en bild från efterfesten, killen i hatt som sjöng gudomligt, men bandnamnet som ja tappat bort helt ...
 
 
 
 
 

 
 
 

nytt på Pophimlen Nicole Sabounés

Nicoles hitlåt Surrender  går varmt på topplistorna på P3. För er som tänkt Var kommer hon ifrån? Så börja allting i talangtävlingen The Voice, där Nicole var en stor röst i ett allt för smalt program som ledde till att  hon valde att gå sin egna väg. Det snygga med videon är att den är inspelad som känslan av ett gammalt POP inspirerat program inspelat på VHS med Johannes Brost som tidtypisk programledare från åttiotalet.
 

Och vilka musiker harr Nicole fått med sig?
 Jo! en bunt fantastiska musiker som både har scenvana, utstrålning och en redan storsinnad musik-karriär som bara växer sig större, bakom sig. Klicka på bandnamnen,som är länkar och du kommer få uppleva musik från var och ett av dom. Låt mig presentera bandmedlemmar som legendariska Nicklas Stenemo. Känd från band som The Mo, Melody Club och det nu aktuella syntbandet KITE. Till att få med Jon Bordon, även han aktuell från bandet Melody Club , och som om det inte vore nog är han även en känd musikproducent (under namnet Joniverse). Nicole toppar skyarna att ta med sig Emma från gruppen Tiny Boys, som visar att detta är nytt på pophimlen och det är så tilltalade rätt i tiden att det får mig bara och häpna. Bra gjort Nicole! Dig vill jag se mer av, precis som jag sa första gången jag såg dig i tv rutan. 
 
Klicka på bilden för höra låten Surrender

Och låten som handlar om att det finns ingen kille i hennes liv längre. Vem som står på tur får förbli osagt och det finns inget mirakel kvar (som att någon skulle vänta på henne.) och därför Ger hon Upp, hon Surrender helt enkelt. En låt som beskriver precis det där jag känner precis nu i livet. Och det är skönt när låtar som dessa toppar listorna och tillsammans med musiker som tröstat en förrut till en helt ny som får en att känna tröst. Missa inte låten och missa inte musik och missa framförallt inte låttexten.


 
 
 
 

sommarens vindar

 
Mattes pälskling Alvin leker för fullt på gräsmattan och njuter av äta gräs och maskrosblad.
 
Mattes andra pälskling Emil solar hellre nosen inomhus och firar ettårsdag denna sommar
 
Norr Mälarstrand och många promenader får det bli denna sommar
 
Vännerna får mig med på många nya och spännande äventyr! Här ser ni mig fira midsommar och låna värdinnans krans. Även kallad tur-kransen för jag vann kubb två tävlingar i rad. Osagt om det är kransens tur eller Leas lycka...
 
Pärlor som dessa kan man hitta bland gränderna på Södermalm
 
och blicka över Stockholms stadshus och en stad som bara växer och växer och blir allt större
 
 Första sommaren på åtta år som jag upplever som singel. Även nyinflyttad i en ny del av Stockholm. Den västra sidan istället för den Södra. Hur har det gått än så länge? Jo tack bra! Men alla parkhäng, fikor med vänner och promenader i timmar och dess samtal de medför, har mest skett på Södermalm. Så kan det gå! :) Men jag har upptäckt mer av Hornstull, Mariatorget och strandpromenader jag knappt kan namnet på, så gamla kvarter fast nya platser. Och så har jag märkt nya sidor av mig själv. Att visst tusan är det inte lätt att vara singel. Och det har varat hela året. Som att gå in i ett jättelik matvarubutik och inse att det är jag själv som ska hitta ut också, att det inte är att bara haka på. Till att större ansvar och beslut och veta att jag behöver inte kompromissa. Jag kan helt enkelt själv avgöra vilka jag bjuder hem, vilka tider jag kommer hem och vad som tillagas till middag. SÅÅÅ SKÖNT! Fantastiskt. Även om jag är någon trött på denna sommars klassiker. Pasta sallad med basilika pesto, riven och skivad morot, med gräslök, kidneybönor och ibland en och annan gurk eller äppelbit därtill. Jag behöver utveckla mitt sätt att hitta på fräscha sallader på helt enkelt. Och större problem kunde jag ha haft, må jag allt lova!
 
 
 
Sommaren har fått mig till att bli lugn och kreativ. Solen har förstört mitt humör, min kreativa sida och allt jag gör är att, utöver jobba bort den, ligga helt still och gosa med mina marsvin eller lapa massa gurkvatten på balkongen. När det sedan blir tidiga kvällar och sena nätter sätter jag igång med mitt skrivande, tar långa promenader, river igång symaskinen och lagar mängder av mat som sedan markeras upp och läggs in i kylen. Så jag varje trött vardag kan få hemlagat och uppvärmt bara på någon minut i mikron. Det känns lyxigt! och Nyttigt.
 
Ja, såhär kan det se ut då man ser Lea live! Alltså mig som Estradpoet.
 
 Och här ser ni reklamtexten jag har skrivit
så alla vet om vilken givande scen det finns på tisdagar här i Stockholm
 
Den här sommaren är jag inte bara singel, nyinflyttad jag är även mer beslutsam över att bli en bättre och bättre medveten person. Om mitt val som vegiterian, miljövän och poet. Jag är så glad att det äntligen finns en scen om sommaren där man kan få gå och lyssna på poesi till att själv få delta. Det gör så jag får ur mig! tala med marsvin i all ära men ibland gillar jag tvåbenta främlingar, vänner och bekanta som tänker och delger det där som bara händer under poesikvällarna. Senast hade de inte bara saknat mig de hade även saknat att höra mina ord på scen. Och en av dom sa att hon alltid beundrat min röst. Att hon skulle göra allt för att själv få den. En tjej som jag, som bara använt denna röst sedan min sextonårs dag växer av att få höra en sådan sak. Alltid tyckt att min röst borde tränas upp, vilja vara som den och dets och hit och dit. Till att veta att rösten min håller.
 
 Rösten är, jag är och hela framgångssagan Lea är ett hållbart koncept 
som bara växer sig större och ser framemot dag för dag.