alla brustna hjärtans dag

 
 
 
sa Henrik 2010 och än en gång satte mannen, myten och legenden ord på verkligeheten
 
2010 var även året då meningslöst våld visa sitt ansikte i Göteborg och tog en ung människas liv. Han somna in på Alla hjärtans dag morgon och jag tänker på den enda gång jag fick möta PellePop. Hur levnadsglad han var och genomgod. När jag förstod att det var han kunde jag inte förstå hur hans liv kunde sluta så tragiskt.Han var på fel plats vid fel tillfälle. Och Pelles mördare dömdes inte för hatbrott även om så motivet var det från allra första början. Bankomatrånet hörde man talas om. Men det där hotet om att klä sig annorlunda och leva ett alternativt liv syntes inte lika tydligt i media. Att bli mördad för en sådan sak syntes inte i media. Men mig har det alltid skrämt. Hur olikheter mellan människor kan leda till mord. Därför fortsätter jag motarbeta, allt det som kan leda till meningslöst våld, genom ordens makt. Som poet känner jag att jag vill bidra.
 

Klicka på bilden för lyssna på dikten SNÄLLA INTE DU, SNÄLLA INTE NU,
en dikt om att STOPPA Meningslöst Våld i vårt samhälle
och hedra minnet av PellePop som fick sätta sitt liv till för det.
 
2011 var jag i Göteborg för hedra hans minne med denna dikt. Under en minneskväll läste jag dikten. Som jag fortsatte läsa 2013 i Stockholm under en öppen-scen-kväll på Södermalm. Samma dikt SNÄLLA INTE DU, SNÄLLA INTE NU, kommer jag även i år att läsa 15 mars i Göteborg. Jag gillar att dikten blivit Pelles, vilka fina människor jag fått möta genom att läsa upp den men helst av allt hade jag varit utan dessa minnen och sett Pelle leva.

 

Klicka på bilden för komma till Friends insamling.

Lördagen den 15 mars anordnas en minneskonsert på Jazzhuset i Göteborg, för Pelle Nordkvist som föll offer för det fördomsfulla våldet. Entrépengarna till eventet kommer att skänkas till Friends (efter ev. omkostnader med eventet). Denna insamling är till för dem som vill bidra men inte kan delta på själva minneskonserten eller som vill bidra ytterligare. I samband med detta event så vill vi göra en insamling till Friends då vi tror på att om man arbetar mot mobbing så arbetar man även för att människor inte ska bli utsatta för det hat och våld som Pelle utsattes för.  Bidra gärna till denna insamling för att visa att det aldrig är okej att mobba, misshandla, kränka eller mörda någon på grund av att denna har en annorlunda klädsel/utseende/livsstil.
 

För spana in facebook eventet hittar du länken här 
 

 
 
Från sorg till min egna Alla Hjärtans Dag

som jag ikv'äll kommer att tillbringa i en källare under en kväll kallat:
Alla-brustna-hjärtans-Dag
Tidigare har jag inte haft någon större relation till denna dag och inte brytt mig nämnvärt om den. Men när jag hörde talas om hur alla brustna hjärtans dag kan tänkas bli kan jag inte motstå att få springa dit och dansa järnet av mig! Så här beskrivs eventet:
 
 
Denna puttinuttiga dag till ära så tänkte vi göra helt tvärtom och uppmärksamma de med brustna hjärtan, för det är väl dem som behöver dansa sig lyckliga? Vi tänkte inte göra er besvikna utan laga det trasiga med super-pop-lim och de enda tårar som kommer spillas är glädjetårar i dansgolvsyran och en och annan öl.

 Första timmen kör vi låtar i bästa love sucks-anda!

Violet Cheri kommer göra sitt första gig i Stockholm. De kommer framföra några låtar akustiskt, de utlovas hjärtskärande toner som träffar er rakt i indiehjärtat! 

 - We gonna make broken hearts dance again!

Därav citatet av Henrik Berggren i början av detta inlägg. Sångaren i Broder Daniel. Pelles favoritband. Mitt favoritband. Och förmodligen den här kvällens ledord under panda festen och alla brustna hjärtan.

- Skål Pelle!

Sann inspration

 
-  Åh börjar få vårkänslor, så härligt!

- Lea, det är bara en varm vinter i år, våren kommer sedan.
 
Ja det  gjorde mig lite mindre glad. För våren är en sann inspration till mig och jag älskar se allt från den första tussilagon till att kunna dricka årets första stora kopp te på balkongen med tjocktröja och vantar (och ja, även mer kläder än så) på sig. Så nu får vi se. Vintern är varm och det sägs komma snö, kalla vindar och hala gator, just nu känns det långt ifrån min vardag. Hemma hos mig är det vårdagar året om och nu mer än någonsin. Lekfulla djur, blomster och mysiga kuddar i härlig pastell.
 
de är dessa som skramlar i min ficka till vardags ;) 
Söta små plåtaskar perfekt för huvudvärkstabletter och tuggummin
 
 
Ingen har nog missat hur jag fann kollektionen BRÅKIG på IKEA och mitt hem har då aldrig varit vackrare. Jag såg även till att fynda toksöta undulater hos inreda.com och måla om min sekretär. Ett projekt jag velat genomföra sedan april förra året så nu är jag mer hel än någonsin i min inredning! =) Låt er inspireras av mitt hem, mitt älskade pastellpalats och sug in er våren! Det tycker jag vi alla är värda.
 
Ja det är galet vad kär man kan bli i ett par låtsats undulater :)
 
      Se så fint det var på mitt IKEA varuhus =) 50tal och serien BRÅKIG gjorde verkligen sitt den dagen.
 
Älskade sekretär! Äntligen fick du den kostym du var värd.
Den är mer blå i verkligheten =) lät mig inspireras av vimplar och 50tal.
 
Och i Elsa Billgrens blogg fann jag en bild på en hårfläta så valde göra en egen variant av mtt gamla hår.

Den långa blonda tofsen min syster valde klippa av någongång på nittiotalet. Minns hur mäktigt stolt jag blev över att få pojkfrisyr och idag är ett minne blott i en ram. Elsas bild till vänster och min egna till höger. 
 

 
 
 
 
 

Nyheter på ikea

 
Jag är ett stort fan av Ikea. Framförallt på våren då det som oftast får in nytt sortiment ;) Och givetvis föll jag för deras senaste kollektion BRÅKIG En ljuvlig fläkt av 50tal och dess romber.
 
 
Och jag kommer samla ihop så mycket jag har behov av även om jag så vill ha ALLT. Oj Oj Här har jag samlat mina favoriter. Kaffe dricker jag inte så varför vill jag då köpa en kaffekopp? Jo! för att på våren kan man alltid plantera i den, tänk en söt krokus eller snödroppe sticka upp från den. Ljuvligt! och är det något som 50 talet beskrivs med så är det ordet Ljuvligt. ;) och jag älskar romber och pastellfärger. De kommer bli så fint!
 
Längtar redan nu och kommer snart åka till mitt IKEA varuhus för se om det är rätt nyans av pastell. För i mitt fall tycker jag att orangea element går ihop med 50tal men inte som att beskriva det som pastell. Och är det något som genomsyrar mitt hem är det toner av vitt och ljuva pasteller. 
 

Klicka på bilderna så kommer du direkt till sortimentet BRÅKIG och Ikea.se