Klubb Död presenterar DreamWeapon

 
 
Förra helgen såg jag ett fantastiskt coverband!
Jag blev helt hänförd på hur äkta de kändes och samspelet mellan bandmedlemmarna var som att det kunde vara deras egna låtmaterial. Nicklas Stenemo och Christian Berg är vanligtvis syntduon KITE men hade denna kväll hoppat in med sångerskan Nicole Sabouné. De tre samt Thobias Eidevald från bandet Agent Side Grinder bildar tillsammans gruppen DreamWeapon. Med rötter i både synth, drone och postpunk skapar de ett sound som ger deras favoritlåtar nytt liv.
 
FOTO: Jonas Fransson
Kvällen upplevdes på en liten mörk lokal i centrala Stockholm. En bakfika till Nalen. Där Klubb DÖD placerade sin avkomma som kom ur den mörka postpunken på 80-talet. Klubben blandar genres såsom goth, new wave, dark wave, punk och mörk synth. O i högtalarna ljudades dess musik och mitt bland alla gäster vandra musiker omkring. Folk kasta sig över köpa EP:n och andra tillbehör. Utan ens hört låtarnas nytolkning från DreamWeapon. Det visar på att musikerna har sina fans sedan förr (anno 2008) och de flesta vet att dessa musiker gör en knappast besviken.
 

Ljudbilden var skev. Ibland överröstades syntarna ljudet på mikrofonen. Ibland vart det för högt och ibland vart det för lågt. Men publiken hade tålamod. Och i sin helhet kunde Klubb Död stolta vara mer än nöjda över sin kväll.
 
Jag hoppas på få höra mer DreamWeapon. En del säger att det aldrig kommer ske. Andra säger att man ska vara beredd på det närsomhelst. Får se. Tills dess stundar det KITE turné, ny EP från deras sida och två singlar med tillhörande video. Det är otroligt vad musik och dess ljudbild kan forma en hel kavalkad av känslor.

Kommentera här: